A intrat în vigoare un nou val de vreme rea! Harta județelor lovite de ninsori abundente și viscol puternic!

By
loading...

Marți seara, la ora 23.00, a intrat în vigoare o nouă avertizare de vreme extremă emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Revin ninsorile puternice și viscolul în 20 de județe din sud-estul țării.

Avertizarea meteo de ninsori însemnate cantitativ va fi în vigoare până în această seară la ora 23.00, dar este posibil să fie prelungită și extinsă, potrivit ANM.

În același timp, România se află sub cod galben și portocaliu de ger cumplit până pe data de 1 martie.

Codul Galben anunțat de specialiști este valabil din 27 februarie ora 23.00 – 28 februarie ora 23.00.

În intervalul menționat aria ninsorilor va fi în extindere, începând din sud-vest și va cuprinde jumătatea de sud a țării.

În Muntenia, Dobrogea, precum și în jumătatea sudică a Olteniei și a Moldovei ninsorile vor fi local însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă.

Vântul se va intensifica treptat pe parcursul nopții de marți spre miercuri (27/28 februarie) și va avea viteze de 45…55 km/h, iar miercuri (28 februarie) în sud-est rafalele vor depăși temporar 60 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând și troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

loading...

Codul Portocaliu va fi valabil pentru data de 28 februarie, orele 06 – 20.00.

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea;

În intervalul menționat, în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea, vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 55…65 km/h și local în jur de 70 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită, zăpada spulberată și troienită și vizibilitatea va scădea sub 50 m.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News