Abia acum s-a aflat: „Sunt refugiat politic cu drepturi depline”. Din ce bani trăiește Elena Udrea în Costa Rica! Ce viață de lux își permite să ducă: „Cheltuielile…”

By
loading...

Elena Udrea a declarat la Realitatea TV că în acest moment este refugiat politic cu drepturi depline în Costa Rica. Fostul ministru a spus că trăiește ”din ce trăia și în România”, fără să explice care sunt resursele financiare, dar precizând că cheltuielile nu sunt mari. Acest statut, a admis Udrea, este provizoriu, valabil un an de zile. ”La sfârșitul acestui an, dacă situația care a generat acest statut nu se schimbă, atunci voi primi statutul definitiv de refugiat politic”, a explicat fostul ministru.

Elena Udrea a explicat și de ce a ales Costa Rica pentru a se refugia. ”Am gândit o tara care sa aiba un respect deosebit pentru drepturile si libertățile fundamentale ale omului. Și pentru că am verificat, si dintre toate tarile care asigură protecție celor care se considera persecutati, Costa Rica are sistemul legislativ cel mai bine construit pentru a oferi celor care demonstrează că au drepturile încălcate, protectia de care au nevoie”, a spus fostul ministru.”Am solicitat statutul de refugiat, justificând cererea pe două paliere.

Primul a fost palierul general, cu toate abuzurile care se petrec în România în ultimii ani, abuzuri demonstrate în mod public în atâtea cazuri diferite de cazul meu, dar și menționate în documente și rapoarte oficiale. Am citat documente ale Departamentului de Stat al SUA, din Parlamentul European.

Am arătat apoi cazul meu particular, războiul pe care îl duc cu foști șefi ai SRI și șefi din Justiția din România, procesele care mi s-au înscenat ca urmare a unor denunțuri pe care le-am făcut și ca urmare a acestei lupte personale pe care o am cu cei care au creat un sistem de abuzuri în România.

Faptul că mi se încalcă dreptul la un proces echitabil”, a spus Udrea. Aceasta asigură că nu cheltuie mult însă. ”Trăiesc din ce trăiam și în România. La acest moment, fiind singură aici, cheltuielile nu sunt foarte mari”, a spus Udrea, care a admis că viața e ceva mai scumpă decât în România.

Avocatul Veronel Rădulescu a explicat că a primit vineri dimineaţa mai multe documente de la Elena Udrea, care atestă faptul că ea şi-a stabilit reşedinţa în Costa Rica şi a primit statutul de refugiat politic pe data de 21 martie.

 

loading...

Foto: mediafax.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News