Aceasta este gândacul pe care nu ar trebui să îl ucizi niciodată! Motivul este uimitor

By
loading...

Se întâmplă ca cei mai mulți dintre noi să ucidă micile vietăți pe care le vedem prin locuințele noastre, gândindu-ne cât de neplăcute sunt ele pe lângă casa omului. Cu toate acestea, există gândacul numit Scutigera coleoptrata, din clasa miriapodelor, care are corpul alungit, plat, segmentat şi conţine câte o pereche de picioare pe fiecare segment, pe care nu ar trebui să-l striveşti, acesta fiind mai degrabă „un prieten”.

Sentimentul de dezgust poate fi amplificat și de locurile pe care acest gândac le preferă, şi anume unde este răcoare şi umed sau chiar în vasul de toaletă. Îl poţi îndepărta de acolo, însă ar fi bine să nu-l striveşti.

Motivul pentru care nu ar trebui să-l omori este faptul că el îți poate curăța casa de alte insecte care ar putea să se instaleze în locuinţa ta.

Da, atunci când îl vezi, ar putea să-ţi inducă un sentiment de teamă, însă prezenţa unui gândac de acest fel în casă are şi beneficii, deoarece îi place să mănânce alţi „musafiri” pe care tu nu-i vrei în preajma ta.

„Masa lui” constă în furnici, păianjeni, gândaci. Practic, fiecare oaspete nedorit în casă reprezintă mâncare pentru el.

Sursa: realitatea.net

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News