Acestea sunt semnele care prevestesc un cutremur cu 24 de ore înainte! Tu le știai?

By
loading...

În popor se știe că paza bună trece primejdia rea. Cutremurele din ultima perioadă din România nu au produs pagube, totul a trecut cu bine, dar e important să știm că există câtev semne care prevestesc din timp un seism.

E drept, o zi pentru a lupta împotriva furiei naturii poate fi insuficientă, dar măcăr pot fi salvate vieți.

Un specialist în cercetarea seismelor, generalul Emil Străinu, a descoperit șase indicatori care pot prevesti un cutremur cu 24 de ore înainte de a se produce.

Iată cei șase indicatori descoperiți care pot fi folosiți pentru a prevesti un cutremur natural:

1. Norii tip panglică

Primul dintre cei şase indicatori descoperiţi de general este apariţia pe cer a unor nori de tip panglică, paraleli. „Aceştia reprezintă materializarea schimbului energetic între pământ şi atmosferă, care precede descărcarea de energie seismică”, a explicat Străinu.

2. Modificarea nivelului apei din fântâni

loading...

Un alt semn foarte important constă în modificarea nivelului apei din fântâni, care, înainte de producerea unui seism, scade sau creşte foarte mult. Totodată, apa îşi schimbă culoarea, dar şi gustul, iar cei care se uită în fântână au senzaţia că apa ar fierbe.

3. Comportamentul animalelor de companiei

Cel de-al treilea indiciu descoperit de general în cei 30 de ani de cercetări îl reprezintă schimbările comportamentale ale animalelor de companie. „Câinii şi pisicile devin foarte nervoşi şi vor să iasă din casă. De asemenea, peştii şi broaştele-ţestoase din acvarii simt vibraţiile pământului şi devin foarte agitaţie”, a mai adăugat Emil Străinu.

4. Paraziţii electrici

loading...

Mai mult, în zona ce urmează a fi lovită de cutremur se constată creşterea paraziţilor electrici la recepţiile de telefonie mobilă, televiziune şi radio.

5. Descărcări electrice pe cer

Generalul susţine că cel de-al cincilea semn constă în apariţia, în zona seismică, pe cer, a unor lumini sau descărcări electrice care sunt date de scăpările energetice ale scoarţei terestre spre atmosferă. Ultimul indiciu se referă la animalele de pământ, precum şerpi sau şobolani, care, înainte de producerea unui seism, vor ieşi din ascunzişuri şi vor fi vizibile pe pământ.

6. Oamenii devin mai agitaţi

loading...

Potrivit unui studiu realizat de seismologii japonezi, comportamentul oamenilor se schimbă, de asemenea, înainte de producerea unui cutremur. „În orele premergătoare unui cutremur, în zona respectivă, fiinţele vii devin foarte agitate, inclusiv oamenii. Au o stare de nervozitate, de nelinişte, care apare fără motiv”, a mai explicat Emil Străinu.

Sursa: poatenustiai.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News