Afara ninge linistit… si aspersoarele de la Universitate uda gazonul! Iata ce explicatie au oficialii

By
loading...

Gazonul de la Universitate este udat intens de catre oficiali, chiar si cand afara ninge! O totala lipsa de responsabilitate si risipa s-ar putea spune la vederea unei asemenea grozavii pe strazile Capitalei si nu numai. Si bineinteles, ca la toate problemele fara rezolvare si fara logica, reprezentantii Primariei au un raspuns si pentru aceasta. Problema se pune daca oare au si o rezolvare.

Pe data de 28 noiembrie, cand in Bucuresti ningea de rupea, aspersoarele de la rondul din Piata Universitatii udau de zor gazonul acoperit cu zapada.

Incredibilul moment a fost si imortalizat. Evident au fost trasi la raspundere si intrebati cei de la Primaria Capitalei de ce nu au oprit sistemul de irigatii care are rostul sau in anotimpurile calduroase. Iara raspunsul!

”Va informam ca in data respectiva, Administratia Lacuri, Parcuri, Agrement Bucuresti a avut in teren o echipa de lucru pentru golirea instalatiilor de udat din mai multe locatii, printre care si cea mentionata mai sus. Din motive obiective nu s-au putut rezolva intr-o singura zi toate locatiile, astfel incat aceasta instalatie a fost golita si scoasa din functiune ziua urmatoare, in data de 29.11.2018”.

Acest lucru in conditiile in care specialistii sustin ca un aspersor cu debitul de 1.5 mc/h, consuma timp de 15 minute 370 de l de apa. O cantitate imensa, mai ales ca sistemele de irigatii din tot orasul sunt lasate sa stropeasca aiurea ore in sir, inclusiv in zilele ploioase.

Din cauza consumului foarte ridicat de apa, fermierii au renuntat la ele si uda plantele cu ajutorul unui sistem bazat pe picurare, care reduce consumul si costurile la mai bine de jumatate. Oare cand va apela si Primaria la un astfel de sistem mai putin costisitor?

loading...

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News