Ai masina second hand? Uite cat de mult influenteaza rugina siguranta ta! Te vei gandi de doua ori inainte de a cumpara o masina!

By
loading...

Cand vorbim despre siguranta intr-un autoturism, automat ne vine in minte prima data airbagul, urmat de sistemul de granare, asistentii de iluminare, sistemul de franare, iar lista poate continua.

Insa trebuie sa mai avem in vedere inca un aspect foarte important atunci cand este vorba despre siguranta noastra – mai exact rugina masinii. Un proces chimic natural la care este supus metalul in contact cu oxigenul. Procesul de oxidare incepe sa apara cand straturi din vopsea au fost indepartate in urma unor incidente neplacute, cum ar fi pietricelele aruncate de alte masini.

Cercetatorii de la Villaagarnas Riksforbund, o organizatie non-profit suedeza, impreuna cu renumita firma de asigurari Folksam au incercat sa demonstreze stransa corelare prin doua crash-teste cu modele cat de cat afectate de rugina. Au ales 2 masini, ambele fabricate in 2008 – Mazda6 si Volkswagen Golf V, apoi au comparat rezultatele simularilor din vremurile in care cele doua automobile au fost fabricate.

S-a dovedit ca niciuna dintre cele doua masini nu mai ofera acelasi nivel de siguranta.

Astfel, Mazda 6 a avut un scor de 18 puncte si trei stele, iar atunci cand a fost fabricata a primit 26 de puncte si 4 stele.

Volskvagen Golf a primit 33 de puncte si 5 stele cand a fost scos pe portile fabricii, comparativ cu rezultatul primit dupa 10 ani – 32 de puncte si 4 stele.

Concluzia cercetatorilor este ca rugina te face cu 20% mai vulnerabil intr-un accident, decat intr-o masina noua!

loading...

Asadar, iti vei cumpara o masina second-hand?

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News