Ai o masina Euro 1 sau Euro 2? Primaria are in plan un nou proiect! In curand s-ar putea sa fie interzisa circulatia in Bucuresti!

By
loading...

Bucurestiul este cunoscut si ca „cel mai populat oras din Europa” si isi doreste sa scape de acest renume. Pentru ca vrea sa se alinieza la standarde europene, precum Budapeste, Bruxelle sau Bologna, politicienii se gandesc la interzicerea masinilor vechi.

Marile orase au inceput deja sa impuna restrictii de circulatie automobilelor poluante pentru a proteja mediul inconjurator si locuitorii. Bucurestiul se poate alinia si el la aceste standarde.

Lucian Iliescu este cel care a declarat ca va propune acest proiect de lege pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Muncipiului Buresti.

„Daca va fi votata, hotararea intra in vigoare la 1 ianuarie 2019, pentru masinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2. Pentru aceste masini, interzicerea circulatiei este valabila in intervalul orar 6 dimineata – 10 seara, adica pot circula noaptea, pentru ca sunt soferi care vin in tranzit, de exemplu. Vor intra in aceasta categorie de masini si cele utiltare, care transporta beton, dar si taxiurile. Amenzile vor fi de 2.000 de lei pentru nerespectarea acestei prevederi. In ceea ce priveste masinile Euro 3, acestea ar urma sa fie interzise din 2020, iar cele Euro 4 din 2021. La fel se intampla in orase precum Bologna, Torino sau Bruxelles si Budapesta”, a declarat Lucian Iliescu, consilier al PMP.

Ciurculartia ar fi interzisa in intervalul orar 06:00 – 22:00, pentru a permite circulatia tranzitorie doar pe timp de noapte. Pana in anul 2021, o masura similara ar putea fi luata si pentru masinile cu motoare Euro 3 si Euro 4.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News