Ai pastrat goblenurile vechi sau acesta este hobby-ul tau? Te poti imbogati peste noapte! Afla cat costa unul singur!

By
loading...

   Toata lumea stie ca goblenul este o forma de arta si necesita foarte mult timp si rabdare, dar este totodata unul dintre cele mai profitabile hobby-uri. 

 

Goblenul este o tesatura artistica facuta din fire colorate, cusute cu foarte multa atentie pe panza special realizata din fibre de bumbac, iar imbinarile cat mai exacte ale culorilor sunt detaliile care dau unicitatea acestora. Setul goblen se realizeaza dupa o fotografie care este prelucata in asa fel incat fiecare punct de goblen sa corespunda, cat mai fidel, unui pixel din fotografie.

Exista mai multe tipuri de goblen, iar pretul acestora poate varia in functie de executie, de dimensiunile sale, dar si de numarul cat mai variat de culori. Din pacate, in Romania adevarata valoare a acestora nu este recunoscuta, se vand la preturi foarte mici , iar asta nu ii prea ajuta pe comercianti. Insa nu ii descurajeaza sa incerce alte piete care sunt dispuse sa plateasca foarte multi bani pentru aceste opere de arta si sa le fie apreciata munca, iar astfel de preturi pot obtine in tari precum Germania sau Olanda.

Goblenurile se pot coase mai usor sau mai greu, in functie de dimensiunea si numarul de culori pe care trebuie sa le folosesti la realizarea acestuia. Ceea ce este interesant pentru un goblen special este ca se vor folosi peste 90 de culori. Timpul de executie poate ajunge chiar si pana la un an de zile, avand in vedere ca necesita foarte multa atentie, iar  timpul de lucru pe zi varieaza intre 8 si 10 ore. Peisajele sunt considerate unele dintre cele mai complexe, alaturi de portrete, datorita gradului mare de intrepatrundere a punctelor de nuante apropiate.

Prin modelul ales si prin tehnica folosita realizarii, fiecare goblen este unic.

loading...

 

 

Exemplu de calcul al preţului unui goblen:

loading...

Dimensiuni: 19.5 x 31.5 cm
Numar culori: 22
Pret: 0.6 dolari/cm²

Calcul: 19.5 x 31.5 x 0.6 = 368.55$ x 4 = 1474.2 ==> preţ 1500 lei
1$ = aproximativ 4.00 lei

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News