Ai termopane? Iată cum reglezi geamurile din casa ta în funcție de anotimp! Niciun tâmplar nu ți-a spus lucrul ăsta până acum!

By
loading...

Oricine are geamuri termopan ar trebui să știe aceste lucruri pe care mulți tâmplari le țin ascunse și nu ți le spun când le-au instalat.

În primul rând trebuie să le reglezi din când în când și, obligatoriu, trebuie să le treci în regim de iarnă sau vară, în funcție de sezon.

Iată mai jos cum poți face acest lucru

Reglarea

Cu timpul, ferestrele cu geam termopan se lasă și au nevoie de intervenție pentru a nu se degrada. Dacă ai observat că ferestrele nu se mai închid ca atunci când au fost montate și că se simte curent în jurul lor, e clar că acestea au nevoie să fie reglate.

Poți să le reglezi singur foarte ușor. Caută bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul unei șurubelnițe, încearcă să-l strângi. Astfel vei regla presiunea. Fă această operațiune la toate geamurile ca să te asigură că toate funcționează bine.

Tot din acest orificiu poți regla geamul termopam pentru sezonul cald și pentru cel rece.

loading...

Dacă lași mereu ferestrele în regim de iarnă, atunci se va forma o presiune ridicată ce va afecta cauciucul de izolare și îl va face să se degradeze mult mai repede.

Iată în fotografia de mai jos cum reglezi geamurile pentru iarnă și vară:

Garnitura

loading...

Dacă ți se pare că nu e suficient, verifică și garnitura ferestrelor.

O garnitură uzată aduce probleme. Frigul, curenții de aer și chiar apa ploilor pătrund în casă, iar pe de altă parte, izolarea fonică nu mai este nici ea atât de bună. În acest caz, doar schimbarea garniturii rezolvă problema.

Garniturile se deteriorează în timp și trebuie schimbate din când în când. S-ar putea să fie cazul!

Balamalele

loading...

Și balamalele au nevoie de întreținere. În comerț există uleiuri speciale cu care poți să le ungi.

Tot de la balamale poți regla ferestrele pe verticală și orizontală. Reglajul se face la balamale și e valabil și pentru ferestrele oscilobatante.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News