Delicioasele chiftele din cartofi sunt savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi ca aperitive, dar si ca fel principal de mancare alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.
Ce ai nevoie pentru a face chiftele din cartofi:
500 grame cartofi, 1 ou batut, 2 linguri amidon de porumb sau faina,2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapă uscata, 1 legatura patrunel proaspat tocat, 1 legatura marar proaspat tocat, 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare, piper, ulei pentru prajit
Se prepara asa:
Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici.
Puneti cartofii rasi intr-un castron mare.Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucsoara macinata si piperul.
Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina).
Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta.Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.
Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime.Serviti chiftelele de cartofi calde.
Pofta buna!