Am făcut rost pentru tine de o rețetă minunată! Chifteluțe fragede de cartofi cu verdeață, o combinație de arome incredibil de delicioasă pe care trebuie să o încerci! Sunt gata în 10 minute și le poți mânca în orice moment al zilei! Se prepară așa:

By
loading...

Delicioasele chiftele din cartofi sunt savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi ca aperitive, dar si ca fel principal de mancare alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.

Ce ai nevoie pentru a face chiftele din cartofi:

500 grame cartofi, 1 ou batut, 2 linguri amidon de porumb sau faina,2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapă uscata, 1 legatura patrunel proaspat tocat, 1 legatura marar proaspat tocat, 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita nucsoara macinata, sare, piper, ulei pentru prajit

Se prepara asa:

Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici.

Puneti cartofii rasi intr-un castron mare.Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucsoara macinata si piperul.

Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina).

loading...

Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta.Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.

Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime.Serviti chiftelele de cartofi calde.

Pofta buna!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News