“Am pus mana pe o planeta disparuta!” afirma oamenii de stiinta de la NASA. Meteoritul este plin de diamante!

By
loading...

Este vorba despre un asteroid care s-a dezintegrat partial in atmosfera planetei noastre in 2008, provocand prabusirea pe sol a unor fragmente ce contineau diamante. Acesta face parte dintr-o categorie de roci rare denumite ureilite.

Meteoritul gasit in desertul Nubian din Sudan provenea din centrul unei planete disparute din Sistemul Solar, au anuntat oamenii de stiinta de la NASA. Asteroidul, numit 2008 TC3 avea dimensiunea unui automobil. A fost reperat cu cateva ore inainte de coliziunea cu Pamantul, iar oamenii de stiinta i-au putut observa momentul in care a intrat in atmosfera si s-a prabusit pe planeta noastra.

Tehnologia foarte avansata le-a permis cercetatorilor sa studieze compozitia diamantelor continute in fragmentele telurice dupa explozia asteroidului. Cu ajutorul unei tehnice de microscopie electronica, acestia au descoperit ca a facut parte dintr-o planeta formata in primii 10 milioane de ani de viata ai Sistemului Solar, dar si ca s-a distrus in urma unei coliziuni cu alte corpuri ceresti telurice.

Au ajuns la concluzia ca aceste pietre pretioase s-au format la temperaturi extrem de ridicate, iar acest lucru indica totodata ca marimea planetei a fost cuprinsa intre cea a planetei Marte si cea a lui Mercur.

Aceste analize i-au condus pe cercetatori catre teoria conform careia asteroidul provine dintr-o planeta disparuta si intareste teoria potrivit careia planetele actuale ale Sistemului Solar s-au format din ramasitele unor protoplanete de talie mare.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News