Angajări masive în Armată! MApN a scos la concurs peste 3.400 de posturi! Ce acte sunt necesare

By
loading...

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, astăzi, că a dat startul unei campanii masive de angajări în Armată 2018.

Astfel, oficialii MApN au anunţat că au fost scoase la concurs peste 3.400 de posturi, dintre care peste 2.200 pentru gradaţi şi soldaţi rezervişti voluntari.

„Procesul de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României continuă în anul 2018 cu o nouă etapă care a început luni, 2 aprilie, cu selecţionarea candidaţilor care doresc să încadreze funcţii de ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi soldaţi-gradaţi rezervişti voluntari”, se arată în comunicatul emis de MApN.

Recrutarea candidaților se va desfășura în perioada 2 aprilie – 8 iunie, iar selecția candidaților, repartizarea pe funcții, anunțarea candidaților declarați admiși și instruirea acestora se vor desfășura conform unui calendar care va fi anunțat în timp util.

Angajări în Armată 2018. Acte necesare pentru recrutare
Pentru angajări în armată 2018, candidaţii se vor prezenta la sediile centrelor militare zonale, judeţene sau de sector pe a căror rază îşi au domiciliul, pentru a completa o cerere, având asupra lor următoarele documente:

actul de identitate, în original şi în copie;
certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite, în original şi în copie;
permisul de conducere, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.
„La prezentarea la sediile centrelor militare, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele procesulului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari, respectiv unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, unitatea militară/centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială (dacă este cazul).

De asemenea, candidaţii fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către armele/serviciile şi specialităţile militare pentru care aceştia prezintă aptitudini”, se mai arată în comunicatul ministerului.

loading...

Pentru alte detalii, cei interesaţi se pot adresa centrelor militare judeţene sau de sector. Adresele poştale şi datele de contact ale centrelor sunt disponibile pe pagina de internet destinată recrutării, accesând site-ul MApN.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News