Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp! Ce se întâmplă cu câteva zile înainte să-ți expire pașaportul! Toți românii vor primi asta

By
loading...

De astazi (07.03.2018) va intra in vigoare noul sistem de notificare prin SMS pentru romanii al caror pasaport a expirat!

Sistemul, ce a fost implementat de catre Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală de Pașapoarte, și Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, cu sprijinul Companiei Naționale Imprimeria Română, are ca scop principal eficientizarea procesului de eliberare a pasapoartelor, astfel ca, romanii ce au furnizat un numar de telefon valabil atunci cand au depus ultima cerere vor primi automat un sms prin care vor fi anuntati ca pasaportul lor urmeaza sa expire in urmatoarele 3 luni!

Folosind acest sistem, MAI si MAE spera ca romanii se vor programa din timp pentru a-si reinnoi pasapoartele, in felul acesta reducandu-se considerabil timpii de asteptare, mai ales in perioada verii!

„Pașaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programați-vă online pe epasapoarte.ro(România) sau econsulat.ro(străinătate)“

In aceasta luna, romanii carora le-au expirat pasapoartele in ultimele 6 luni vor primi si ei acest sms! Mesajul va fi primit de pe numarul scurt 1813 si va avea ca semnatar  D.G. Pașapoarte pentru mesajele trimise la nivel national, iar în străinătate, Departamentul Consular!

Cu sloganul

Anul are 12 luni, nu aștepta vara! Documentele de călătorie pot fi făcute din timp.

Mae si MAI doreste sa simplifice procedurile de obtinere a pasapoartelor si sa reduca aglomeratia!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News