Are 51 de ani și o pensie de câteva mii de euro pe lună, alții au lucrat o viață întreagă și abia își cumpără o pâine! Nu a fost nici medic, nici profesor! Unde a lucrat Ilie, unul dintre cei mai bogați pensionari români, și câți bani îi aduce poștașul în fiecare lună

By
loading...

Ilie Botos, fostul procuror general al Romaniei, va incasa o pensie colosala.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a discutat ieri cererea de eliberare din functie, prin pensionare, formulata de fostul procuror general al Romaniei, Ilie Botos. Potrivit datelor comunicate de la Casa de Pensii, acesta va avea o pensie de 24.000 de lei, a anuntat ziarul Adevarul. Fostul sef al Parchetului instantei supreme Ilie Botos, general cu patru stele in cadrul MApN, secretar de stat in Guvernul Ponta, care l-a inlocuit la sefia MAI pe Gabriel Oprea in 2015, a fost trecut in rezerva, pe 5 octombrie, prin decret al presedintelui Klaus Iohannis. Botos a fost si secretar de stat in MAI in timpul Guvernului Ponta, preluand in 2015 si atributiile de ministru de la Gabriel Oprea in noiembrie, cand acesta a demisionat din Guvern.

Ilie Botos a fost demis de premierul Dacian Ciolos in decembrie 2015, la propunerea ministrului de Interne de atunci, Petre Toba. Interesant este faptul ca pensia colosala a lui Botos, de aproximativ 5.300 de euro pe luna, este mai mare cu aproape 1.500 de euro decat salariul sau! Conform ultimei declaratii de avere, depusa de Botos in 2016, acesta a avut un venit de 204.964 de lei in 2015, pentru postul de consilier in Ministerul de Interne. Asta inseamna ca Botos a avut un salariu de 17.080 de lei pe luna (3.800 de euro). Botos are datorii la o banca, in valoare de 30.000 de euro, in timp ce in conturile sale sunt aproximativ 80.000 de euro.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News