Aşa făcea bunica cei mai buni mucenici muntenești. Un singur ingredient face toată diferența!

By
loading...

Această zeamă dulce şi aromată se prepară mai ales în zona de Sud a ţării. Mucenicii munteneşti se prepară foarte rapid şi se mănâncă fierbinţi.

Ingrediente:

– 500 de grame de făină
– sare
– apă
– 300 de grame de nucă măcinată
– scorţişoară
– 200 de grame de zahăr alb / brun
– esenţă de rom
– baton de vanilie
– coajă de portocală şi lămâie.

Mod de preparare. Dacă nu vreţi să cumpăraţi mucenicii munteneşti, îi puteţi face chiar voi, însă este un procedeu destul de migălos. Faceţi aluatul pentru mucenici şi întindeţi-l cu un făcăleţ. Aranjaţi în formă de 8 fiecare mucenic şi lăsaţi la uscat jumătate de zi. Într-o oală mare puneţi apa la fiert şi adaugaţi vanilia, esenţa de rom, portocala şi lămâia rasă. După ce a dat în clocot, adaugaţi mucenicii şi lăsaţi să fiabă. La final, adăugaţi nuca şi scorţişoara.

Poftă bună!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News