Așa poți să-ți cumperi benzină la jumătate de preț! Mulți șoferi și-au făcut deja plinul! Este absolut legal!

By
loading...

Prețul carburantului a crescut semnificativ, iat șoferii sunt nevoiți să bage mâna în buzunare din ce în ce mai mult, pentru fiecare plin făcut. Cei din estul țării au găsti soluția salvatoare pentru a-și umple rezervoarele cu benzină sau cu motorină, la jumătate de preț: trec granița în Republica Moldova.

Una, două, trei, iar coada de mașini este formată din cel puțin 50 de mașini. Este vorba numai de șoferi din Galați, Brăila, Tulcea, care aleg să alimenteze la vecini, în Republica Moldova, unde prețul combustibilului este la jumătate.

Șoferii au declarat că diferența este vizibilă, reușind să economisească chiar și o sută de lei. Dacă în România motorina ajunge la 5,2 lei pe litru, la moldoveni, un litru costă 3,2, o diferență de aproximativ 2 lei la fiecare litru de carburant.

Cam două, trei ore stă fiecare mașină în vamă pentru control și verificarea actelor. Mai mult, fiecare șofer plătește 25 de lei pentru vinietă, atunci când intră pe drumurile din Republica Moldova. Dar chia și așa, românii spun că tot e mai avantajos să treaca granița și să facă plinul în Republica Moldova.

Drumurile dese peste graniță i-au făcut pe șoferi să găsească cele mai ingenisoase soluții pentru a umple rezervoarele mașinilor până în buză. La fiecare pompă este amplasată câte o mini rampă.

Cine are canistră mai poate să-și ia și în portbagaj 10 litri de benzină sau motorină. În plu, mulți își mai fac și cumpărături fie de la magazinele din Republica Moldova, fie de la duty-free, iar atunci când trag linie, economia este considerabilă.

Sursa: wowbiz.ro

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News