Atentie! De miercuri toate pasapoartele se schimba! Iata cum vor arata acum

By
loading...

In anul 2018 s-a propus si s-a adoptat o noua lege in privinta pasapoartelor, astfel s-a modificat termenul de valabilitate si s-a prelungit, de la 5 la 10 ani.  Se pare ca aceasta nu a fost singura modificare, nici bine nu a inceput noul an si acesta vine cu o noua lege. Ministerul de Interne a propus un proiect care a fost adoptat de Executiv si urmeaza sa fie publicat in Monitorul Oficial, dupa ce se va aproba miercuri.

Ministrul de Interne a cerut ca toate tipurile de pasapoarte, cel electronic diplomatic, cel de serviciu si cel  simplu sa aiba rubricile la fel , dar sa fie diferntiate prin culori diferite.  De anul acesta, pasaportul electronic simplu o sa aiba o alta culoare, nu o sa mai fie de culoare rosu-visiniu ci rosu-inchis ca sa creeze un impact puternic vizual, in momentul in care sunt verificate.

Aceasta schimbare a pasapoartelor se realizeaza pentru ca ele sa fie in acord cu regulile in ceea ce priveste protectia datelor cu caracter personal.

De asemenea, stema de pe noul pasaport o sa iasa in evidenta, o sa fie gravata 3D, o sa fie completata cu o coroana, iar a doua coperta a noului pasaport o sa aiba mentiuni noi, paginile vor avea imagini ce reprezinta Romania si vor contine versuri ale poetilor romani.

In toata lumea, exista doar 4 culori pentru pasapoarte, rosu pentru tarile comuniste si fost comuniste, albastru pentru americani si canadieni, negru pentru tari din Africa sau Noua Zeelanda, iar verdele este folosit pentru tarile musulmane.

loading...

Culorile nu sunt alese la intamplare, fiecare tara alege o culoare ce ii reprezinta tara si religia, o culoare semnificativa pentru acel popor.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News