Atentie soferi. Politia Rutiera sanctioneaza drastic pentru asta: “Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 9 si 20 de puncte”

By
loading...

Se anunta vreme din ce in ce mai rea, iar avertizarile de cod galben de ger se prelungesc. De asemenea, sunt asteptate ninsori viscolite, strat considerabil de zapada si deuneri de gheata. Reprezentantii MAI trag un semnal de alarma si avertizeaza soferii sa nu plece la drum neechipati corespunzator pentru conditiile meteo nefavorabile.

Politistii Brigazii Rutiere recomanda participantilor la trafic sa circule cu prudenta, sa adapteze viteza la conditiile meteo, intotdeauna sa pastreze distanta regulamentara intre autovehicule, sa nu bruscheze comenzile masinii aflate in trafic si sa se asigure ca are o buna vizibilitate.

Conducatorii auto trebuie sa plece la drum abia dupa ce si-au schimbat anvelopele de vara  cu cele de iarna. Asta pentru a nu primi amenzi extrem de mari. Politia Rutiera a anuntat ca este obligatorie utilizarea anvelopelor de iarna atunci cand se circula pe un drum public acoperit cu zapada, gheata si polei. Aici sunt incluse toate mijloacele de transport.

Soferii care nu tin cont de avertizarile politistilor, risca amenzi usturatoare: “Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 9 si 20 de puncte, valoarea unui punct amenda fiind de 145 lei. In afara de sanctionarea cu amenda, va fi retinut certificatul de inmatriculare al autovehiculului, eliberandu-se o dovada inlocuitoare, fara drept de circulatie.”

De asemnea, politistii de laBrigada Rutiera au recomandari si pentru pietoni. Acestora le recomanda sa circule doar pe trotuare, sa traverseze doar prin locurile special amenajate si sa se asigure foarte bine inainte, chiar daca este culoarea verde a semaforului, acestia sunt sfatuiti sa se uite de doua ori inainte, iar conducatorii de vehicule le-au inteles ideea de a traversa. Totodata, sunt sfatuiti sa nu se arunce pe trecerea de pietoni, oprirea vehiculelor este foarte grea, mai ales in conditii de iarna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News