Atentie, soferi! Veti fi amendati daca nu aveti asta in masina. A intrat in vigoare, iar amenda incepe cu 1000 lei

By
loading...

O noua prevedere legislativa le impune soferilor romani sa aiba intotdeauna la ei o fisa. Aceasta fisa se mai numeste si “cartea de salvare a autoturismului”. De retinut este ca trebuie sa fie obligatoriu printata color si in format A4.

“Cartea de salvare a autoturismului” este necesara fortelor specialedaca intervin in cazul unui accident rutier. Legea a intrat in vigoare,iar amenda incepe cu 1000 lei, scrie bzi.ro.

Ce contine fisa obligatorie a masinii

Fisa obligatorie a masinii sau “cartea de salvare a autoturismului” este o schita care prezinta concis mecanismul in detaliu al masinii, localizare airbag-urilor, conductele de combustibil si tot ceea ce nu se observa la prima vedere.

Fiecare autoturism are sisteme de siguranta, ramforsari menite sa rezite unui impact, airbag-uri care se pot declansa accidental, sau conducte de combustibil pozitionate in locuri mai mult sau mai putin vizibile, instalatie electrica, etc. Echipa de descarcerare care se deplaseaza la fata locului in conditiile in care ai fost angajat intr-un accident rutier are nevoie de aceasta fisa pentru ca incercand sa te scoata teafar din masina ar putea sa-ti puna viata in pericol daca nu stie unde sunt pozitionate toate aceste dispozitive.

Sursa: Jurnalul National

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News