Au gasit un tanc la un sfert de secol de la finalul razboiului mondial. Au ramas fara cuvinte cand au vazut ce se afla pe locul soferului

By
loading...

La mai bine de un sfert de secol de la terminarea razboiului, intr-o padure deasa din Rusia a fost gasit un tanc ingropat in timp,  cu trapele inchise, iar bordul il avea gaurit. A fost deschis de specialisti, insa au ramas fara cuvine cand au gasit pe scaunul soferului ramasitele unui sublocotenent-tanchist care tinea un dosar cu poza iubitei sale si o scrisoare pe care nu a mai apucat sa i-o trimita.

Iata ultima scrisoare scrisa iubitei sale, dar pe care nu a reusit sa i-o mai trimita:

„Salut, Varvara mea! Nu, nu ne vom intalni. Ieri la pranz am bombardat inca o coloana nemteasca. Bomba fascista ne-a spart armura laterala si a explodat inauntru. In timp ce conduceam masina spre padure, Vasile a murit. Rana mea este severa.

L-am inmormantat pe Vasile intr-o padurice de mesteceni. Era un loc plin de lumina. Vasile a murit fara sa reuseasca sa-mi spuna macar un cuvant, fara sa-i transmita ceva frumoasei lui Zoya si blondutei Mariuta, care seamana cu o papadie pufoasa.

Astfel din trei tanchisti a ramas doar unul. Am intrat in padure pe inserate. Tovarasii nostri vor alunga dusmanul, care nu trebuie sa umble pe campiile si prin padurile noastre. Niciodata nu mi-as fi trait viata astfel, daca nu erai tu, Varvara. Tu m-ai ajutat intotdeauna: la Halhan Gol si aici.

Probabil, cel ce iubeste este mai bland cu oamenii. Iti multumesc, draga mea! Omul imbatraneste, iar cerul este vesnic tanar ca ochii tai, pe care i-aa privi si admira intruna.

Ei niciodată nu vor imbatrani, nu se vor decolora.

loading...

Va trece timpul, oamenii isi vor vindeca ranile si vor construi orase noi, vor creste livezi si gradini noi. Va incepe o alta viata, vor fi cantate alte melodii. Dar niciodata sa nu uitati cantecul despre noi, despre cei trei tanchisti.

Vor creste copiii tai. Tu iarasi vei iubi.

Iar eu sunt fericit ca parasesc aceasta lume, avand in suflet marea dragoste pentru tine.

Al tau Ivan Kolosov

loading...

 

Au găsit un tanc îngropat în pământ de zeci de ani. Când l-au deschis au rămas fără cuvinte. Ce era în el from BillionaireBoysClub on Vimeo.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News