Bărbatul a ajuns la spital cu dureri uriașe, avea burta imensă, dar când au văzut ce avea în el s-au închinat: „Aduceți ranga!”. Obiectul se blocase în om și cântărea 2 kilograme. Medicii n-au mai văzut așa ceva, uite ce au scos din el

By
loading...

O echipă de chirurgi din India s-au găsit în fața unui caz așa cum n-au mai văzut niciodată în zeci de ani de carieră.

Maheshbhai Rasikbhai Patel, în vârstă de 49 de ani s-a prezentat la spital cu durere cronică de stomac, medicii l-au băgat în sala de operație dar au fost uimiți când au găsit o PIATRĂ uriașă care măsura 11,5 cm cu 17 cm., aceasta rămăsese blocată în vezica sa urinară.

Un clip al procedurii extrem de dificile îi arată pe chirurgii spitalului Sri Sainath încercând din greu să scoată piatra din corpul omului cu ceea ce se aseamănă cu o rangă, împreună cu tot felul de alte ustensile.

Piatra de 1,4 kilograme deține acum recordul în India, pe locul doi trecând cea care cântărește 1,22 de kilograme, aceasta fiind scoasă din abdomenul unui pacient bolnav de cancer în anul 2010.

Patel a venit la spital doar atunci când durerea a devenit insuportabilă, vestea bună este că în prezent el se recuperează în spital și mărturisește: ,,După operație mă simt mai bine, durerile mele erau ca scoase din iad”.

Medicul a declarat despre acest caz următoarele: ,,Formarea acestui tip de piatră în vezică este foarte comună în India dar și în tot restul lumii. Unul dintre motivele pentru care pietrele se formează este acela că unii oameni au un nivel foarte ridicat al calciului în organism iar eliminarea urinei nu se realizează foarte bine.”

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News