Bărbatul își repara casa, dar a descoperit din greșeală un oraș subteran pentru 20.000 de oameni! A intrat în el și de-abia se mai putea ține pe picioare când a văzut cum arăta înăuntru, sub casa lui. Imagini uimitoare

By
loading...

Viețile noastre sunt atât de surprinzătoare mereu. Cele mai neobișnuite lucruri ni se întâmplă atunci când ne așteptăm mai puțin. Așa s-a petrecut cu acest bărbat care a descoperit ceva de-a dreptul incredibil când își repara casa.

Totul s-a petrecut în Cappadocia, o zonă din Turcia, în anul 1963. Atunci un localnic s-a decis să își renoveze casa, dar a sfârșit prin a descoperi un tunel secret care a dus la un oraș subteran. După ce au analizat spațiul, specialiștii au dovedit că acest oraș chiar exista în trecut și era cunoscut sub numele de Derinkuyu.

Era un oraș istoric în care puteau locui 20.000 de oameni. Era împărțit pe opt nivele diferite, dar oamenii trăiau de obicei în nivelele superioare, în cele inferioare existau spital și biserici.

Orașul mai are și un sistem complicat de ventilație care permitea atât animalelor cât și oamenilor să trăiască în subterană. Arheologii spun că orașul încă nu a fost în totalitate descoperit și că ar putea fi și mai mare. Asta înseamnă că, în trecut, acolo puteau trăi chiar și mai mulți oameni.

Se pare că în lume există 50 de locuri similare, iar Derinkuyu era conectat cu altul: Kaymakli, printr-un tunel de câțiva kilometri. Există multe speculații referitor la data construirii lui, unii spun că a fost construit în urmă cu 4.000 de ani.

Astăzi, orașul Derinkuyu este una dintre cele mai atractive destinații turistice din Turcia. Cine știe, poate într-o zi și casa ta îți va dezvălui o descoperire la fel de importantă?

Iată câteva imagini uimitoare:

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News