Budinca facuta din spaghete cu branza de vaci si stafide. O reteta de vis!

By
loading...

Gustul copilariei se regaseste in budinca facuta cu branza de vaci si stafide. Este unul dintre cele mai indragite deserturi de catre cei mici, pe care l-ar manca non-stop.

Iata ingredientele necesare pentru preparare:

  • 250 g spaghete
  • 400 g branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 100 g stafide brune
  • 200 g zahar brun
  • 150 ml smantana
  • 25 g unt la temperatura camerei
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • scortisoara macinata (dupa gust)
  • 1 varf sare.

Mod de preparare:

Spaghtele se pun la fiert conform indicatiilor de pe pachet – in apa clocotita si cu sare. Dupa ce s-au fiert bine, se scurg si se clatesc cu apa rece. Intre timp, spaghetele se pun intr-un bol cu putin apa calduta si esenta de rom.

Oualele se bat bine cu un varf de sare si treptat se adauga zaharul. Se bat bine pana cand zaharul se topeste si ulterior se adauga coaja rasa de lamaie si de portocala, impreuna cu esenta de vanilie, scortisoara si se amesteca pana cand toata compozitia devine omogena. Se adauga branza de vaci si smantana si se continua sa se amestece. Cand amestecul este omogen, se adauga stafidele scurse de apa in crema de branza.

Se alege un vas termorezistent cu uns, iar spaghetele se pun in vas, crema de branza se pune pe deasupra si se amesteca, astfel incat crema sa ajunga acopere omogen spaghetele. Cuptorul se lasa la preincalzit la 180 de grade, iar cand a ajuns la temperatura optima, se baga si spaghetele. Se lasa pana cand se rumeneste deasupra. Se scot si se lasa la racit, apoi se consuma ca atare.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News