Ce se întâmplă de fapt dacă îți tunzi des vârfurile părului! Nu crește mai repede, așa cum crede toată lumea! Adevărul pe care puține femei îl știu

By
loading...

Multe femei cred că tăierea vârfurilor duce la creșterea mai rapidă a părului. Mit sau realitate?

Aflați că această presupunere este falsă în totalitate, iar motivul este unul simplu: părul crește de la rădăcină, nu de la vârfuri, în consecință tăierea vârfurilor nu influențează ritmul de creștere al firelor de păr.

Tot legat de podoaba capilară, un alt mit care circulă este că, dacă te razi în cap, părul îți va crește mai des. Nimic mai fals! Numărul de foliculi cu care se naște o persoană este determinat genetic și nu se modifică pe parcursul vieții, astfel că rasul în cap nu afectează în niciun fel densitatea firelor de păr.

Iată aici și alte mituri despre păr…

MIT: MĂTREAȚA ÎNSEAMNĂ UN SCALP USCAT

Adevărul: De fapt, mătreața se dezvoltă într-un mediu uleios. Prin urmare, nu trebuie să-ți faci griji în privința spălatului în fiecare zi pe păr, pentru că acest fapt nu cauzează apariția mătreții. Indicat este să folosești un șampon medicinal care combate mătreața.

MIT: STRESUL CAUZEAZĂ APARIȚIA FIRELOR DE PĂR ALB

loading...

De cele mai multe ori, incaruntirea are cauze genetice sau se întâmplă din cauza vârstei. Cu cât înaintezi în vârstă, produci mai puțină melanină (moleculă responsabilă pentru culoarea naturală). Acest fapt cauzează creșterea noilor fire de păr gri (când melanina este la nivel minim) și alb (fără melanină). În ceea ce privește stresul, acesta poate cauza căderea părului.
MIT: DACĂ PORȚI DES PĂRUL STRÂNS ÎȚI VA CĂDEA MAI MULT

Adevărul: Coada de cal și cocul sunt în regulă. Dar este adevărat faptul că strângerea constantă a părului cu un elastic sau accesoriu dur dăunează și poate duce la pierderea permanentă a părului. De asemnea, nici utilizarea frecventă a extensiilor de păr nu este indicată.

MIT: CLATIREA PĂRULUI CU APĂ RECE VA ÎNCHIDE FOLICULII

Adevărul: De regulă, stilistii termină de spălat părul doamnelor cu apa rece pentru că ar trebui să închidă foliculii. Totuși, părul nu conține celule vii. Prin urmare, acesta nu va reacționa la apa caldă sau rece. În schimb, pentru un păr strălucitor și moale este indicat să folosești un balsam de păr calitativ.
MIT: PĂRUL TĂU ESTE MAI SĂNĂTOS CU CÂT ÎL PERII MAI DES

loading...

Adevărul: Cu siguranță perierea va distribui uleiurile naturale. Însă, prea multă periere creează fricțiune ceea ce va duce în scurt timp la rupere. Părul trebuie periat atât cât este nevoie și cu mișcări gentile, începând de la bază și continuând până la rădăcină.

MIT: TREBUIE SĂ SCHIMBI ȘAMPONUL PENTRU CĂ NU-ȘI MAI FACE EFECTUL

Adevărul: Diferite șampoane au diferite rezultate. Unul poate conține proteine pentru extra volum, altul poate avea ulei de jojoba pentru hidratare. Schimbarea samponului ține de preferințele personale și starea actuală a părului tău. Un exemplu: dacă ai părul proaspăt decolorat trebuie să utilizezi alt șampon pentru hidratare, altfel șamponul pe care îl folosești în mod frecvent nu-ți va hidrata părul corect.

 

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News