Reteta de cozonac care a facut senzatie! Afla cum poti avea cel mai reusit cozonac de Paste!

By
loading...

Nu exista masa de Paste fara cozonac! Avem cea mai cunoscuta reteta a gospodinelor si, se pare, ies extrem de deliciosi si pufosi!

Ingredientele necesare:

  • 1 kg de faina;
  • 50 gr. de drojdie;
  • 400 gr. zahar;
  • 500 ml. lapte;
  • 100 ml. ulei;
  • 6 oua;
  • coaja de la o lamaie;
  • 1 lingurita esenta de rom;
  • 3 – 4 buc. de rahat;
  • 2 linguri cacao;
  • nuca macinata;
  • vanilie;
  • 1 praf de sare.

Mod de preparare:

Se cerne faina de inca 2-3 ori pentru a fi foarte fina si fara impuritati. Pregatim maiaua din drojdie, se adauga 2 linguri de faina si 50 ml de lapte. Se dizolva 350 gr de zahar si vanilia in restul de lapte. Galbenusurile se freaca impreuna cu putina sare si coaja de lamaie. Adaugam maiaua peste faina, impreuna cu laptele si falbenusurile, framantand continuu, iar la sfarsit adaugam uleiul. Se mai framanta inca 5 – 10 minute si apoi il lasam la dospit aproximativ o ora.

Intre timp, amestecam nuca si albusurile batute spuma, apoi adaugam 50 gr zahar,  2 linguri de cacao si romul, dupa gust.

Se portioneaza aluatul in 3 parti egale. Foaia de aluat se intinde, se adauga umplutura de nuca si rahat, apoi se ruleaza si il punem in tava speciala. Se stripeste cu apa si se presara zaharul. Foaia de aluat trebuie lasata in forma aproximativ 30 de minute, apoi se baga in cuptorul incalzit la foc mic, pentru proximativ 45-55 de minute.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News