Cea mai saraca familie din Iasi, a mancat de Craciun numai cartofi prajiti cu oua. Iata ce surpriza au avut de sarbatori

By
loading...

De sarbatori oamenii, sunt mai buni si ii ajuta si pe cei nevoiasi, desi acest lucru ar trebui sa se intample mereu, nu doar de Craciun, Paste sau Revelion. Daca toti oamenii ar face fapte bune si si-ar ajuta aproapele, tot mai multi oameni ar fi fericiti si ar trai mai bine.

Iata care este povestea unei familii din Iasi si ce s-a intamplat cu aceasta:

Preotul din Iasi si-a rugat semenii sa faca o fapta buna si sa ajute cea mai saraca familie din Iasi, acesta le-a propus oamenilor ca timp de o luna sa faca economie iar banii sa ii primeasca cea mai saraca familie.

Trei surori, Maria 14 ani, sora sa 16 ani si Jeni 18 ani, au fost crescute doar de unul dintre parinti, de mama lor, din pacate pe tatal acestora l-au pierdut in urma unui incident in mina. Fetele au crescut din greu doar cu ajutorul mamei, salariul acesteaia nu ajungea ca sa acopere toate cheltuielile casei. Desi situatia lor era dificila mama le-a propus sa faca economie si sa ajute misterioasa familie.

Cei trei copii si mama lor au mancat timp de o luna numai cartofi si au economisit 300 de lei, in fiecare seara au stins becul si au mai strans 100 de lei. Maria a facut curat in casele oamenilor bogati, iar Jeny a vandut felicitari facute de ea si au strans in total suma de 800 de lei.

Mama si fetele ei au donat banii catre familia nevoiasa, iar cand au ajuns acasa au mancat oua si cartofi prajiti, era in ziua de Craciun dar se simteau foarte bine.

In ziua de Craciun, pe la ora 15 la aceasta familie a venit cineva care le-a facut o adevarata surpriza, nu se asteptau la asa ceva, mama fetelor s-a facut alba ca varul. Preotul este cel care le-a batut la usa sa le doneze banii de la oameni, chiar aceasta familie era cea mai saraca din Iasi, toate eforturile facute de mama si fetele sale au fost tot pentru ele, lucru pe care nu aveau de unde sa il stie.

loading...

Oamenii din comunitate au strans 1.200 de lei, iar 800 de lei dintre bani au fost stransi chiar de aceasta familie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News