Cele 9 specii de pește pe care nu ar trebui să le mai mănânci vreodată! Al treilea este consumat de mulți dintre noi

By
loading...

Potrivit studiilor, un român consumă în medie 4.2 kilograme de pește și produse din pește , pe an. Astfel, țara noastră se clasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește consumul de pește pe cap de locuitor.

„Nicio masă fără pește” a devenit pentru foarte mulți români ai vremurilor noastre un adevărat lux.

Iată mai jos nouă tipuri de pește pe care ar fi bine să le evităm ori să nu le mai consumăm niciodată!

1. Somnul importat – NU este recomandat

Acesta poate crește până la o dimensiune considerabilă. Pentru a-i accelera creșterea, mulți fermieri de pește îi hrănesc cu hormoni, în special dacă sunt cei din țările asiatice. Peștii care sunt crescuți la liber sunt mult mai puțin periculoși, dar și mai valoroși din punct de vedere nutrițional.

2. Macroul – Norma recomandată: adulți – 200 grame, copii – 100 grame

Macroul conține mercur, care nu se elimină, ci rămâne acumulat în corpul uman, cauzând diverse boli. Macroul din Atlantic este cel mai puțin periculos din această privință, și îl poți mânca oricând dorești.

loading...

3. Tonul – Norma recomandată: adulți – 100 grame, copii – nu se recomandă

Tonul conține o mulțime de mercur. În plus, în magazine există un preț mare pe tonul crescut liber, deoarece este aproape dispărut. Toți peștii ton care provin din ferme sunt hrăniți cu antibiotice și hormoni.

4. Tilapia – Nu este recomandat pentru persoanele care suferă de boli la inimă, astm sau artrită

Nu există mulți acizi grași sănătoși în tilapia, dar concentrațiile de grăsimi dăunătoare din acesta sunt aproape la fel de ridicate ca cele găsite în untură. Consumul excesiv de acest pește conduce la o creștere a nivelului de colesterol și face organismul mai sensibil la alergeni.

loading...

5. Țiparul – Norma recomandată: adulți – 300 de grame, copii – 200 de grame

Țiparii au o mulțime de grăsimi, și astfel absorb mai ușor reziduurile industriale și agricole din apă. Speciile americane au cel mai înalt nivel de intoxicare. Țiparii europeni sunt cunoscuți pentru faptul că sunt contaminați cu cantități mari de mercur.

6. Pangasius – NU este recomandat

Majoritatea pangasilor pe care-i vedem în magazinele noastre sunt aduși din Vietnam, din râul Mekong, care este considerat una dintre cele mai contaminate ape din lume. În plus, fileul de pangasius conține un nivel ridicat de nitrofurazonă și polifosfați (carcinogeni).

loading...

7. Tilefish – Norma recomandată: bărbați – 100 grame, femei și copii – nu este recomandat

Acest pește este lider în contaminarea cu mercur și adesea este considerat că încalcă normele de sănătate, căci duce la un nivel crescut al riscului de otrăvire alimentară.

8. Bibanul de mare – Norma recomandată: adulți – 200 grame, copii – 100 grame

Bibanul de mare conține o cantitate mare de mercur. Uneori, mai ales atunci când este servit file, în loc de biban de mare primim pangasius sau alți pești mai ieftini.

9. Peștele dolar – NU este recomandat celor cu probleme digestive

loading...

Acest pește mai este cunoscut și sub denumirea de „peștele uleios” sau „ruvetă”, și conține gempilotoxină – o substanță cerată care nu este metabolizată deloc. Toxina nu face prea mult rău, dar poate provoca indigestie. Pentru a reduce nivelurile de gempilotoxină, peștele trebuie să fie prăjit sau făcut pe grătar.

Totodată, fiecare dintre noi trebuie să știe cum să aleagă un pește sănătos.

Peștele proaspăt are mereu solzii strălucitori și ochii limpezi. Poți verifica „starea” peștelui dacă faci următorul test: ia un pește în mâinile tale, iar dacă este stricat vei observa că are coada lăsată foarte mult în jos. De asemenea, aripile uscate și branhiile cenușii în locul celor roșii, strălucitoare, poate arăta că peștele are mult timp de când stă la raft.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News