Cele mai bune retete de castraveti murati

By
loading...

Toamna este sezonul in care gospodinele incep sa se pregateasca pentru iarna. Iar castravetii murati sunt un deliciu, mai ales ca pot fi preparati cu ajutorul mai multor retete, care mai de care mai delicioasa. 

Unele dintre cele mai intalnite sunt acestea:

 1. Castraveti murati cu otet!

Castravetii se spala foarte bine si se aseaza in borcane, se adauga ceapa taiata solzisori, morcov taiat in felii subtiri, usturoi, frunze de telina si marar uscat. In functie de numarul de borcane pe care vreti sa il faceti, se aproximeaza cata apa aveti nevoie. Cantitatea de apa se pune intr-o oala, se adauga otet 1/4 din cantitatea de lichid, sare, miere, boabe de mustar, boabe de piper si se lasa compozitia la fiert. Cand lichidul a inceput sa clocoteasca, se toarna cu ajutorul unei cani peste castravetii din borcane. Se pun capace la borcane, apoi se depoziteaza intr-un loc ferit de lumina soarelui.

2. Castraveti murati dulci-acrisori!

Ingrediente necesare pentru o compozitie de 6l de apa:

  • 1 litru de otet pt muraturi
  • 6 linguri sare grunjoasa pt muraturi
  • 600 gr zahar
  • 2 plicuri pikant fix
  • castraveti
  • ceapa
  • morcov
  • hrean
  • foi de dafin.

Castravetii se aseaza in borcanele curate, se adauga rondele de morcovi, solzisorii de ceapa, hrean, foi de dafin, boabe de mustar si piper. Intr-o oala se adauga apa, otetul, sare, pliculetele de pikant fix si zaharul, apoi se lasa pe foc pana cand compozitia da in cateva clocote. Compozitia se toarna peste castraveti cu un polonic si se face treptat, pentru a nu sparge borcanele din cauza lichidului fierbinte. Se sigileaza borcanele si se lasa la racit. Apoi se depoziteaza la loc ferit de lumina soarelui.

loading...

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News