Cine nu poate fi naș de botez?! Atenție la asta, ca să nu ai parte de rău! E bine să-ți alegi nașul pentru copilul tău doar după criteriile astea

By
loading...

Naşul de botez are un rol esenţial în dezvoltarea oricărui copil. Dacă te-ai gândit că orice persoană apropiată îi poate fi copilului tău naş sau naşă de botez, află că acest lucru nu este tocmai adevărat.

Naşii de botez trebuie aleşi în funcţie de credinţa şi viaţa lor morală. Ai mare grijă când acorzi acest rol unei persoane din jurul tău, deoarece naşii de botez reprezintă părinţii spirituali ai copilului.

„Naşii trebuie aleşi pentru credinţa şi viaţa lor morală. Nu poate fi naş cel care trăieşte necununat, cel care este de altă credinţă sau este ateu, cel care încalcă poruncile Decalogului şi nu preţuieşte Fericirile. Aşadar, în privinţa alegerii naşului, trebuie multă atenţie şi chibzuire din partea părinţilor copiilor.” mărturisește prof. dr. Constantin Leonte de la parohia „Sfântul Gheorghe” din Bacău.

Nu poate fi naş de botez cel care trăieşte necununat sau cel care este ateu. Totodată, nu pot boteza nici persoanele care sunt la stadiul de prietenie, chiar dacă au de gând să se căsătorească ulterior.

Devenind un bun creştin, finul trebuie să se roage pentru naşul său, să îl pomenească la Sfânta Liturghie şi să îndeplinească faţă de el faptele milei sufleteşti şi trupeşti.

Cu alte cuvinte în privinţa alegerii naşului, trebuie multă atenţie şi chibzuire din partea părinţilor copiilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News