Clatite cu dovleac! Reteta perfecta pentru toamna asta!

By
loading...

O reteta perfecta pentru aceasta toamna, cand poti sa gasesti dovleac proaspat in orice piata. Iti poti surprinde si familia, pentru ca aceasta combinatie nu este atat de des intalnita. 

Ingrediente necesare pentru a prepara clatite cu dovleac:

  • 200 g faina;
  • 3 lingurite de praf de copt;
  • 2 lingurite de zahar brun;
  • sare;
  • 1 lingurita de scortisoara;
  • 1 praf de nucsoara;
  • 1 praf de ghimbir;
  • 250 ml lapte;
  • 225 g piure de dovleac;
  • 2 oua mari;
  • 1 lingurita de extract de vanilie;
  • unt pentru gatit.

Modalitate de preparare a clatitelor cu dovleac:

Se pregateste piureul de dovleac exact ca cel de cartofi: se pune la fiert dovleacul dat prin razatoare, pentru a se fierbe mai usor. Se incearca cu o furculita, iar cand este gata, se stinge focul, se scurge surplusul de apa, apoi se paseaza foarte bine, pana cand devine o pasta omogena.

Se ia un vas mare, in care se adauga faina cernuta inainte, praful de copt, zaharul, un varf de sare, scortisoara, nucsoara si ghimbir. Intr-un alt vas se pune piureul de dovleac, impreuna cu laptele si ouale, apoi esenta de vanilie. Se amesteca foarte bine, pana cand compozitia devine omogena. Se adauga faina impreuna cu celelalte ingredinte din primul bol si se amesteca toata compozitia cu o lingura de lemn. Se adauga lapte daca la final compozitia nu se poate lua cu un polonic si asezata in tigaie.

Se ia o tigaie, se pune pe foc si se adauga unt. Dupa ce s-a topit, cu un polonic se adauga compozitie in tigaie si se lasa la facut pe ambele parti. Se verifica pentru a nu se arde.

 

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News