Clatite cu spanac – un aperitiv absolut delicios! Iata cum se prepara

By
loading...

Clatitele, un desert des intalnit in casele tuturor romanilor! Acum pot fi transformate si in aperitiv, unul chiar foarte delicios – clatite cu spanac!

Iata de ce ai nevoie pentru a le prepara:

  • 300 ml lapte;
  • 125 g faina ;
  • 90 g spanac ;
  • 3 oua;
  • un praf sare;
  • 1 lingura ulei;
  • o jumatate de cana de ceapa taiata;
  • 3 linguri de coriandru tocat.

Puneti tigaia si uleiul la incins si caliti ceapa, la foc mediu, aproximativ 5 – 6 minute. Adaugati spanacul congelat si coriandrul, continuand sa amestecati cateva minute, apoi stingeti focul si lasati compozitia la racit.

Intr-un bol mai mare, adaugati laptele, sarea, praful de copt, ouale si faina. Acestea se amesteca pana cand aluatul devine omogen. Se adauga si compozitia facuta cu spanac si se amesteca pret de cateva minute.

Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se intinde uniform cu ajutorul unui servetel. Luati un polonic, va stabiliti o masura si apoi puteti incepe sa turnati aluatul in tigaie. Acestea se prajesc bine pe ambele parti, cate 30 – 60 de secunde pe fiecare parte, apoi sunt lasate sa se raceasca putin si se pot consuma in functie de preferinte. Le poti combina cu omleta gatita ulterior sau un amestec din branza feta, ardei copt si cateva masline fara samburi.

 

 

loading...

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News