Credeai ca vremea se indreapta? Meteorologii tocmai au anuntat un nou Cod Galben de ploi pentru mai mult de jumatate de tara! Vezi cum va fi vremea de Florii! Ziua în care vremea se schimbă complet:

By
loading...

Un nou cod galben de ploi si vant este anuntat de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si va intra in vigoare de sambata, 31 martie, de la ora 09:00 pana duminica, 01 aprilie, pana la ora 23:00. Ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului, instabilitate atmosferica, insotite de racire accentuata in ziua de dumnica. 

Incepand din dimineata zile de sambata , 31 martie, in Banat, Crisana, Maramures, apoi in cea mai mare parte a Transilvaniei, iar noaptea de sambata spre duminica (31 martie spre 1 aprilie), local si in Oltenia vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55-60 km/h, temporar 65-75 km/h. La munte, in special in Carpatii Meridionali, la peste 1500 m altitudine, rafalele vor depasi si 80-100 km/h, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Din a doua parte a zilei de sambata, ploile vor fi in extindere si intensificare, se vor inregistra cantitati insemnate de apa de pana la 15-25 l/mp, iar in vestul si nord-vestul tarii local 30-40 l/mp, urmand ca in noaptea de sambata spre duminica sa se extinda la nivelul intregii tari. Aversele vor fi insotite indeosebi de descarcari electrice si vor fi conditii de grindina.

Desi pe parcursul zilei de sambata vremea va fi deosebit de calda, duminica valorile termice din termometre vor scadea semnificativ, chiar si cu 10-12 grade. Duminica nu este exclus ca in zona montana ploile sa se transforme in lapovita si ninsoare, in special in Carpatii Orientali se va depune un strat nou de zapada.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News