Cum sa gatesti cea mai delicioasa friptura de miel! Invata pasii pe care ii urmeaza cei mai consacrati bucatari! Vezi care care sunt cele doua ingrediente ce nu trebuie sa lipseasca!

By
loading...

Este Saptamana Mare si pregatirile sunt in toi pentru masa de Paste! Cu siguranta nu putem exclude friptura de miel, considerata si simbolul Pastelui! Dar iata cateva trucuri pentru a gati cea mai buna friptura! 

Una dintre cele mai gustoase retete de friptura de miel  este cea a lui Radu Anton Roman.

Ingrediente:

  • o tava mare;
  • miel (6-8 kg);
  • 200 ml. untdelemn;
  • 200 gr. unt;
  • 2 pahare de vin alb;
  • 8-10 coronite de usturoi verde;
  • o capatana de usturoi vechi;
  • sare si piper dupa gust.

Un aspect foarte important este ca mielul nu se spala, ci doar se tampineaza cu o tesatura uscata pe dinafara, iar pe dinauntru se curata cu un servet inmuiat in otet. Carnea se freaca intens cu sare, piper si usturoiul pisat, apoi se unge cu ulei.

In tava se pun ulei si unt, apoi se baga in cuptorul incins bine. Cand incepe sa sfaraie uleiul, se aseaza mielul. Focul se da mai tare, apoi incepi sa ungi carnea cu grasime cat de des poti – pana prinde crusta si culoare.

Dupa ce se formeaza crusta, se domoleste focul si se toarna vinul peste carne. Acesta va sta la cuptor si va fi uns cu sosul format din unt, ulei si vin. Se va adauga apa constant pana cand carnea o sa devina frageda.

Se preseaza usturoiul peste carne si sos, apoi se mai lasa aproximativ 10 minute la cuptor. Se opreste focul si este lasata inca 30 de minute in cuptor, apoi este tocmai buna de servit impreuna cu familia!

loading...

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News