Cum sa prepari cei mai deliciosi mucenici muntenesti si moldovenesti! Reteta cautata de toate gospodinele!

By
loading...

Pentru a prepara cei mai deliciosi mucenici ai nevoie de un kilogram de faina, 40 de grame de drojdie, 500ml de lapte, 200 de grame de nuci, 200 de grame de zahar tos, 50ml de ulei si putina sare!
Pentru a prepara un sirop savuros, va trebuie 500 de grame de zahar, un litru de apa, 3 linguri de miere, 1 lingurita de scortisoara si, pentru uns colacii, un ou!
Reteta este una foarte simpla insa absolut delicioasa! Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecatia drojdia cu putin lapte caruia ii adaugati si o lingurita de zahar, cerneti bine faina intr-un castron dupa care faceti o adancitura in mijloc si turnati amestecul de drojdie! Lasa castronul intr-un loc cald pana cand maiaua isi va dubla volumul.
Se adauga treptat restul de lapte incalzit, amestecand continuu compozitia cu o lingura de lemn! Se adauga uleiul caldut, un varf de cutitt de sare si framantati aluatul circa 15-20 minute! Se lasa la dospit aproximativ trei sferturi de ora!
Tot ce trebuie acum sa faceti este sa formati minunatii colacei in forma cifrei 8, sa-i puneti intr-o tava unsa bine cu ulei si tapetata cu faina, sa-i ungeti cu ou si sa ii dati la cuptor! Coacerea trebuie facuta la foc potrivit, iar cuptorul trebuie incalzit in prealabil!
Cat timp se coc mucenicii, se fierbe apa impreuna cu zaharul pana se formeaza un sirop gros in care se va adauga scortisoara!
Dupa coacere, mucenicii sunt inmuiati usor in apa fierbinte, dupa care se toarna peste ei siropul si se presara amestecul de nuca si zahar tos!
Pofta buna si nu uitati sa dati reteta si la altii!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News