De 106 ani în locul ăsta a curs o cascadă sângerie, dar abia acum s-a aflat în sfârșit cauza veche de 1,5 milioane de ani. Oamenii încă nu cred că e adevărat. Uite ce întâmpla sub gheață

By
loading...

Faptul că lumea în care trăim este plină de tot felul de fenomene incredibile nu este chiar o știre de ultimă oră, toată lumea o știe. Dar unele lucruri sunt cu adevărat mai greu de explicat decât altele.

În 1911 cercetătorii din Antarctica au făcut o descoperire remarcabilă, au răspuns la o întrebare care timp de zeci de ani a uimit comunitate științifică.

Ei au văzut că din ghețarul numit Taylor curge ceea ce părea a fi o mică cascadă de sânge, sau ceva, oricum, care era roșu ca sângele.

Oamenii de știință s-au întrebat mult timp despre cauza cascadei și a culorii sale unice. Dar nu puteau găsi nicio algă sau altceva de acest gen care să fi fost în acel ghețar.

Abia acum o echipă de la Universitatea Alaska-Fairbanks a făcut o descoperire uluitoare. Datorită undelor radio numite RES, cercetătorii au determinat că apa are o concentrație bogată de fier în ghețar.

Fierul este oxidat atunci când intră în contact cu oxigenul, iar atunci când se petrece acest fenomen, apa devine roșie ca sângele.

loading...

Aceleași aparate au mai descoperit și că apa plină de fier de acest tip care face fenomenul posibil vine de la o adâncime de 300 de metri, dintr-un lac vechi de 1,5 milioane de ani, situat sub ghețarul cu pricina.

Este o descoperire uimitoare și pentru oamenii de știință fiindcă le arată că apa poate curge și prin ghețari extrem de reci. Până în acest moment acest lucru era considerat imposibil. Și este fascinant că această ghicitoare a fost rezolvată abia la 106 ani de la descoperirea ei, și că motivul din spatele fenomenului este un lac vechi de 1,5 milioane de ani! Nimeni nu își putea închipui așa ceva. Aceasta e dovada că lumea în care trăim e cu adevărat uimitoare în moduri pe care nici nu le putem visa. Cine știe ce secrete vor mai fi descoperite peste 50 sau chiar 100 de ani de acum înainte… 

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News