De la 1 mai 2018 apelurile telefonice ar trebui sa scada! Afla care sunt noile preturi anuntate de ANCOM!

By
loading...

Apelurile telefonice ar trebui sa se ieftineasca incepand cu 1 mai 2018, conform ANCOM. Operatorii de telefonie mobila trebuie sa scada tarifurile.

 

 

Desi anuntul despre aceasta masura a fost facut de ANCOM la sfarsitul anului trecut, se pare ca abia la inceputul lunii martie au pus in practica recalcularea tarifelor operatorilor  de telefonie mobila. Acestea urmeaza sa scada cu 12.5% incepand cu data de 1 mai 2018 de la 0.96 eurocenti pe minut la 0.84 eurocenti pe minut. ANCOM a facut aceasta modificare deoarece tarifele apelurilor nationale n-au mai fost modificate de cativa ani buni, iar acum sunt calculate in baza unui model de cost invechit.

Daca ne raportam la Uniunea Europeana, Romania era pe loc fruntas cu cele mai mari tarife inainte de decizia ANCOM. Avand in vedere ca celelalte state membre ale Uniuii sunt deja la al doilea pas de recalculare, chiar si Comisia Europeana a cerut in mod explicit Romaniei sa refaca in cel mai scurt timp calculul tarifelor de interconectare.

”Odată cu această reducere a tarifelor între operatori, companiile vor fi motivate să opereze la costuri cât mai eficiente, lucru care va încuraja concurenţa şi care se va reflecta şi în preţurile plătite de utilizatori pentru apelurile în reţelele mobile.” a declarat reprezentantul ANCOM.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News