Deschiderea Autostrazii Urbane, o dezamagire pentru soferi. Inaugurarea intarziata si intrarea nesemnalizata. „Am descoperit ca nu sunt indicatoare (…) Constructorul trebuia sa le monteze dar a uitat”

By
loading...

Soferii au asteptat ca painea calda Autostrada Urbana. Imediat ce s-a facut ora 16.00, acestia au facut coada pe Sos Petricani ca sa intre pe ea. Dar, surpriza! Nu a fost respectata ora anuntata de autoritati deoarece receptia nu era gata. Suparati, oamenii au inceput sa huiduie si sa intrebe de ce au fost mintiti.

Acum cateva zile, cei de la Campania Nationala de Infrastructura Rutiera din Romania au anuntat ca din data de 14 decembrie a acestui an se va putea circula, in sfarsit, pe cei 3,3 km din Autostrada Urbana. Preta a preluat informatia si drept urmare, soferii s-au asezat nerabdatori in fata balizelor pentru a o inaugura. Insa Comisia de la Inspectoratul de Stat in Constructii nu finalizasera receptia si inca verificau documentele. Unii au renuntat repede la idee, altii s-au incapatanat sa astepte, mai ales ca toata soseaua Petricani era blocata. Masinile stateau in fata barierei la cozi kilometrice deoarece trecea trenul.

Claxoanele se auzeau din toate partile iar politistii veniti pentru inaugurare nu mai faceau fata haosului si furiei soferilor. „Plec la Sinaia cu familia si nu ma incumet sa plec pe DN1. E trafic de cosmar.”a spus un sofer. Un altul voia sa ajunga la Ploiesti. „De zece ani fac naveta si astept autostrada asta. Sa le fie rusine ca-si bat joc de noi”. „Locuiesc in Stefanesti, iar daca o iau pe autostrada ajung in cateva minute. Voi astepta pana dau drumul”, „Huo! Rusine sa va fie. nu fac infrastructura, nu fac nimic. Totul se taraganeaza in Romania”, si-au spus oamenii supararea. Si, ca deceptia sa fie completa, intrarea pe autostrada nu era semnalizata. Nu se stia pe unde se intra sau pe unde se iese. Cand jurnalistii prezenti au observat grozavia, muncitorii au fost pusi sa caute indicatoarele care erau „pierdute” pe santier.

”Am descoperit ca nu sunt aceste indicatoare si ca anumite persoane ar putea fi induse in eroare de configuratia intersectiei si s-a luat decizia montarii lor, care se aflau in proiect. Constructorul trebuia sa le monteze, dar a uitat” a precizat purtatorul de cuvant al CNAIR. Autostrada s-a deschis pana la urma la ora 19.00, este iluminata, se circula pna la maxim 100, respectiv 70 km/h iar la intrarea in oras este semaforizata.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News