Dezvaluire socanta! Rosiile din supermarketurile din Romania sunt vopsite peste noapte! Motivul pentru care, desi arata foarte bine, nu au niciun gust

By
loading...

Gasim rosii din import in toate supermarketurile, chiar si la tarabele din piata, insa nimeni nu a dezvaluit pana acum procedeul prin care acestea au o culoare perfecta, dar niciun gust!

Vopsirea acestora se face cu ajutorul unei noi tehnologii. A vorbit despre acest lucru chiar rectorul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Regele Mihai I al Romaniei”, Cosmin Popescu.

Intrebarea tuturor romanilor a fost pusa de un jurnalist de la Opinia Timisoarei, iar raspunsul te va uimi! Rosiile cresc altfel decat stim noi, iar serele seamana cu cele pe care le vedem in filmele Science Fiction.

„Ceea ce vine la noi, in cea mai mare parte, sunt rosii fara gust, deoarece modul in care sunt ele cultivate, cu tehnologia care e folosita intr-o forma super intensiva, daca discutam de rosii care vin din afara tarii, sunt crescute pe o suprafata de apa, acea cultura hidroponica, intr-o forma pe care o vedem in filmele SF, radacinile sunt in apa si se spreyaza tot ce inseamna elemente nutritive si tratamente intr-un mod extrem de precis calculat pe computer, ceea ce nu-i neaparat rau. Rosia are gust cand isi acumuleaza si isi sintetizeaza partea de zaharuri primind lumina de la soare. Atunci se produc in celula acele elemente de sinteza procese de sinteza, pentru a simti noi ca au gust„, a explicat profesorul Cosmin Popescu.

De asemenea, la culoarea si aspectul apetisant, pe care il vedem in supermarketuri, se ajunge peste noapte. „De multe ori, atunci cand un supermarket comanda o cantitate de rosii, ele se comanda cu 24 de ore inainte. Rosiile fiind inca verzi, se introduce in apa o anumita substanta care le da acea culoare frumoasa de rosu. Din pacate, sunt stimulate pentru a-si schimba culoarea. Din pacate, se practica. Nu e normal, dar e comercial„.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News