Doua alimente Interzise in Saptamana Mare! Care este explicatia si de ce nu este bine sa le consumi

By
loading...

Incepand cu Duminica Floriilor si pana in Sambata dinaintea Pastelui, credinciosii traverseaza Saptamana Patimilor, perioada de rugacine, post si curatire sufleteasca. Exista o multime de traditii si obiceiri legate de aceasta Saptamana Mare, unele s-au transmis cu sfintenie de la o generatie la alta.

O mare parte dintre romani tin post doar in Saptamana Mare, postul Pastelui fiind, intr-adevar, cel mai lung si greu post al anului. Dar nu toata lumea stie ca doua alimente sunt strict interzise si nici care este explicatia biblica. Ca sa nu faci si tu aceeasi greseala, este indicat sa eviti otetul si urzicile. Desi sunt recomandate pana si de nutritionisti in perioada postului, acestea au si o semnificatie aparte si sunt incluse intr-o categorie nepotrivita pentru Saptamana Mare.

Exista si o explicatie! Se spune ca, atunci cand Iisus era rastignit pe cruce, a fost batut cu urzici, intapandu-i ranile si ulterior stropit cu otet pentru a-i cauza si mai multa durere. Chiar mai mult, se spune ca atunci Iisus a cerut apa, Mantuitorului i s-a oferit otet. De aici si obiceiul popular care exclude aceste 2 alimente cel putin in Saptamana Mare, in semn de respect fata de Mantuitor.

Asadar, otetul trebuie sa fie exclus din alimentatie, dar il puteti folosi in continuare la curatenia casei.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News