Ea e nepoata necunoscută a lui Nicolae Ceaușescu! Tânăra studentă de 21 de ani, extrem de atrăgătoare, fuge de presă, dar noi avem imaginile. Mulți spun că seamănă cu bunicul… Foto cum n-ai mai văzut!

By
loading...

Alexandra Ceauşescu (21 de ani) este fiica lui Valentin, unul din cei trei copii ai fostului preşedinte al României, Nicolae Ceauşescu.

Nicolae Ceausescu, dictatorul executat în decembrie 1989 după un proces sumar, a avut trei copii, pe Nicu, Zoe şi Valentin, însă doar ultimul dintre aceştia mai trăieşte. La rândul său, Valentin (68 de ani) are doi copii, pe Daniel (35 de ani), din casnicia cu Iordana Borila, şi pe Alexandra (21 de ani), pe care o are cu actuala soţie, Roxana.

Alexandra a crescut şi a devenit o tânără extrem de atrăgătoare. Este pasionată de design interior, pe care îl studiază la facultatea de Arhitectură, consemnează stirilekanald.ro.

Iată imaginile:

În perioada comunistă, un elev trebuia să fie îmbrăcat corespunzător, mai exact, trebuia să ai: sarafanul (pâna la genunchi), cordeluța, în cazul fetelor, bluza bleu cu numarul matricol și carnetul de elev în mână.

Era o diferentă foarte mare între școlile de la oraș și cele din mediul rural, iar această diferență o făcea orele de practică de la școală: în orașe elevii mergeau la croitorie, compactorie și multe alte activități, pe când cei din mediul rural aveau o soartă mai dură căci trebuiau să participe la activități agricole organizate în cadrul C. A. P.-ului, iar toți elevii erau foarte disciplinați.

loading...

Statutul de profesor era diferit față de acum căci avea o mai mare autoritate. Când deschideai carnetul unui elev pe coperta căruia trona stema Republicii Socialiste România, iar pe prima pagină apărea scris: “Carnetul de elev este oglinda activității școlare și a conduitei elevului. Calitatea de elev trebuie să se reflecte în atitudinea perseverentă și entuziastă față de învățătură și muncă, în comportarea corectă și demnă în școală și societate.”

Carnetul elevului trebuia să fie permenant la el și era obligat să îl prezinte dirigintelui sau directorului școlii ori de câte ori i se cerea.
Principalele îndatoriri ale pioierului din clasele II – IV:
– să-şi iubească patria şi să se pregătească să o slujească cu devotament
– să invate cu sârguinţă
– să participe cu interes şi dragoste la activitatea grupei şi detaşamentului
– să-şi respecte cuvântul dat
– să fie cuminte, îngrijit şi ordonat
– să spună adevărul
– să iubească natură, să participe la înfrumuseţarea casei în care locuieşte, a clasei şi a şcolii
– să fie un bun prieten, să-i invate pe alţii să facă numai lucruri bune şi să înveţe şi el de la ei
– să fie respectuos faţă de vârstnici şi faţă de cei din jur, să-şi iubească părinţii şi învăţătorii
– să aibă încredere în forţele sale şi ale tovarăşilor săi.

Principalele îndatoriri ale pioierului din clasele V – VIII:

– îndatorirea supremă a pionierului este aceea de a iubi cu ardoare patria, punând mai presus de orice interesele ţării
– să-şi exprime prin fapte dragostea nemărginită şi ataşamentul profund faţă de Partidul Comunist Român
– să înveţe cu sârguinţă şi să fie un prieten statornic al cărţii
– să iubească şi să respecte muncă, participând activ la acţiunile de muncă patriotică
– în întreagă activitate de învăţătură
– să fie disciplinat şi ordonat, atât la şcoală, cât şi în afară ei, îngrijeşte-te permanent de menţinerea sănătăţii şi călirea ta fizică
– să fie cinstit, modest şi drept, spune adevărul şi lupta pentru triumful acestuia.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News