Frigarui la borcan: fara ulei, fara carbuni! Bune de te lingi pe degete!

By
loading...

Prieteni, e primavara! În curând romanii vor putea iesi la iarba verde si sa se bucure de natura! Dar, cum vrea nu ne este prieten bun, am cautat o solutie mai potrivita!  Puteam face frigarui delicioase, fara a fi nevoiti sa iesim la gratar! Totul se poate face acasa fara gratar, fum sau ulei…
Vom avea nevoie doar de un borcan de sticlă de 3 litri și carne marinata!

Ingrediente pentru frigarui la borcan:
-carne de porc – 1 kg
-bacon – 250 g
-ceapa – 2-3 buc.
-suc de la o jumatate de lămâie

– 100 ml de apa

-coriandru

-piper
-sare-

loading...

Mod de gătit:
1. Spălați carnea și tăiați în bucăți mici.
2. Adăugați sare, piper, condimente și suc de lamaie.
3. Tăiați ceapa în inele și adăugați la carne, dupa care adăugați apa. Lăsați să se marineze timp de 30 de minute.
4. Tăiați baconul în benzi subțiri.
5. Infigem carnea pe frigarui, alternând cu bacon și ceapă.
6. În partea de jos a borcanelor am pus ceapa rămasă, în fiecare borcan am pus 4-5 frigărui.
7. Sigilati borcanele cu folie de aluminiu.
8. Important! Borcanul trebuie să fie uscat!
9. Puneti-l in cuptorul rece (astfel încât borcanul să nu explodeze) și setați 180-200 C timp de 60-80 minute. Opriți cuptorul, așteptați 5 minute.
10. Pofta buna!


O reteta pe care o putem face oricand vremea de afara nu ne permite o iesire la iarba verde!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News