Guvernul amana restituirea banilor donati in Campania Cumintenia Pamantului. Iata cand si cum vor fi restituiti

By
loading...

Pentru cumpararea operei lui Constantin Brancusi “Cumintelia Pamantului” au donat bani peste 100.000 de romani. Intrucat nu s-a strans suma necesara, banii trebuiau returnati. Au ramas insa oameni care asteapta sa-si primeasca banii inapoi. Iata cand vor fi restituiti toti banii din donatii.

Campania de donatii pentru opera “Cumintenia Pamantului” a lui Brancusi a fost lansata pentru a strange 6 milioane de euro din cei 11 milioane pe care proprietarii statuii ii cereau statului roman. Restul de bani urmau sa fie pusi de la bugetul de stat. Din donatii s-au strans insa numai 1.163.032 de euro si in consecinta s-a renuntat la campanie.

Ministerul Culturii si Identitatii Nationale a transmis pentru News.ro ca a restituit aproape in totalitate suma incasata prin Trezoreria Statului in Campania de donatii, iar raportul misiunii Corpului de Control este analizat de catre Valer Daniel Breaz ce va lua curand o decizie.

In prezent sculptura “Cumintenia Pamantului” se afla depozitata intr-un loc privat, deoarece Muzeul National de Arta nu a mai avut fondurile necesare asigurarii ei.
Prin ordonanta de urgenta, restituirea donatiilor pentru Cumintenia Pamantului va fi amanita de Guvern pana pe data de 31 decembrie 2019.

Guvernul a comunicat ca sunt foarte putini donatori neidentificati. ”Nu sunt considerati donatori neidentificati si nu e necesar sa intreprinda nici un fel de demers persoanele care au donat prin urmatoarele mijloacele: virament, ordine de plata in lei sau dispozitie de transfer valutar intrabancar si interbancar, donatii prin intermediul site-ului campaniei brancusiealmeu.ro, transfer bancar electronic sau prin SMS pentru numere de telefon active”, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

In cazul donatiilor prin SMS, exista doua variante pentru restituirea banilor. ”La donatiile provenite prin SMS, returnarea se va face fie prin rectificarea facturii sau prin bonusarea numarului de telefon in cazul cartelei prepay. Cine are cartela prepay i se va suplimenta contul de pe numar, daca e pe abonament la plata facturii i se va scadea suma”, a transmis Guvernul.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News