Iata cand expira de fapt cardul de sanatate. CAS lamureste confuzia

By
loading...

Asiguratii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Constanta au inaintat zeci de sesizari. Aceasta le reaminteste furnizorilor de servicii medicale ca termenul de valabilitate a cardurilor nationale de sanatate a fost, prin Hotararea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018, prelungit de la 5 la 7 ani.

Precizarea facuta de catre CJAS Constanta vine dupa ce in ultimele zile institutia a primit foarte multe sesizari telefonice referitoare la faptul ca unii furnizori refuza sa acorde persoanelor asigurate servicii medicale cu motivul ca acestea detin carduri cu termenul ded valabilitate inscriptionat depasit, declara purtatorul de cuvant Aurelia Dragoi. Au existat si cazuri in care persoane venite de la distante foarte mari au fost refuzate in spital, farmacie sau laborator din Constanta.

Casa Judeteana de Asigurari Constanta reaminteste, din aceste motive,  “furnizorilor de servicii medicale aflati in contract cu institutia noastra, dar si asiguratilor, ca termenul de valabilitate a cardurilor nationale de sanatate a fost prelungit de la 5 la 7 ani prin Hotararea de Guvern nr. 458 din 28 iunie 2018”. Peste o mie de furnizori de servicii medicale sunt inregistrati in baza de date in Constanta. Cardurile sunt recunoscute drept valabile de Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate timp de doi ani dupa data de expirare a valabilitatii inscriptionata pe suprafata din material plastic. Cu toate acestea, multe institutii refuza sa ii primeasca pe pacienti angajatii lor nefiind informati corespunzator cu privire la acest lucru. Pe suprafata de plastic a cardului este inscriptionata o data de expirare deja ajunsa la termen, insa prin Hotararea de Guvern cardurile mai sunt valabile inca doi ani de la aceasta data lucru ce poate fi verificat si in sistem.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News