Iată când și-a descoperit Cătălin Scarlatescu pasiunea pentru gastronomie: “Cu ea am gătit prima mea mâncare”

By

Catalin Scarlatescu este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati bucatari din Romania. Alaturi de Sorin Bontea si Florin Dumitrescu fac o echipa pe cinste la emisiunea “Chefi la Cutite”, unde cei trei sunt jurati. Mai presus de locul de munca, pe cei trei ii leaga o frumoasa prietenie si o pasiune enorma pentru gastronomie, nu de putine ori ei ajung sa se certe din cauza modalitati de preparare a anumitor feluri de mancare.

Pentru chef-ul Catalin Scarlatescu pasiunea pentru gastronomie este o mostenire de familie. Si-a descoperit-o la o varsta foarte frageda, avand 8 ani la acea vreme, iar mentorul sau a fost bunica sa. Ea a fost persoana care a reusit sa il inspire inca de la inceput si de la care a invatat numeroase “trucuri” in bucatarie.

Pentru a aprofunda aceasta meserie, Catalin Sacrlatescu a luat decizia de a pleca in strainatate si de a lucra in diferite colturi ale lumii pentru a invata chiar de la cei mai renumiti bucatari. Intr-un interviu acordat de curand, barbatul marturiseste ca isi aminte cu placere de fiecare data de inceputul sau in bucatarie:

“Ea m-a invatat tot ceea ce stiu astazi. Tot cu ea am gatit prima mea mancare de cartofi, atunci cand avem vreo opt ani. Bunica mi-a aratat in copilarie ce inseamna mancarea cu gust si toate preparatele ei mi-au ramas in suflet. Tin minte ca gatea la inceputul saptamanii mancare de cartofi si fasole scazuta, care sambata se transforma in fasole batuta. La desert aveam faimoasa prajitura cu bulion, preferata mea.

Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispozitie, dar reusea sa ne puna pe masa retetele ei de suflet, retete pe care le-am dus mai departe cu mine pana in ziua de azi.”

Loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News