În această țară nimeni nu plătește apa, gazul și curentul! Ba chiar fiecare om are dreptul la 120 litri de benzină pe lună, plus un apartament gratuit din partea statului! Așa da exemplu!

By
loading...

Turkmenistanul a devenit foarte cunoscut în ultima perioadă grație acestor legi adoptate de autoritățile țării.

În această țară, fiecare cetățean nu plătește consumul la apă, gaze ori electricitate. Mai mult decât atât, persoanele au dreptul la 120 de litri de benzină gratuit în fiecare lună. Aceste lucru se întâmplă în condițiile în care combustibilul costă 20 de cenți la un salariu de 300 de dolari pe lună.

Turkmenistanul este a 4-a țară cu cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume. Este important de precizat că pricipalele ramuri industriale, agricultura, sistemul energetic și infrastructura rutieră aparțin exclusiv statului.

S-a păstrat tradiția de a se oferi apartamente gratuite bugetarilor, iar cei nerăbdători își pot lua casă în credit la o dobândă de doar 1%, pe 30 de ani.â

Cu toate acestea, meritul economiei prospere din această țară nu le aparține oamenilor, ci naturii. Costurile mici de trai sunt posibile doar datorită resurselor naturale de care dispune țara, și nu datorită unei economii înfloritoare.

Celelalte țări din fostul bloc sovietic îi invidiază pe turkmeni pentru condițiile favorabile de trai, dar nu e cazul să ne amăgim prea mult. Binele are, în acest caz, două tăișuri: una e să fii bogat și liber într-o țară dezvoltată și alta e sa fii sub dictatură cu „bine” nemeritat.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News