In Pipera ajungi mai repede din Ploiesti decat din Pantelimon. Cozi infernale pe autostrada urbana la doar 3 zile de la deschidere

By
loading...

La nici trei zile de la inaugurare, prima si singura autostrada urbana din Romania ce leaga soseaua Petricani de A3, a dat peste cap trafiul din nordul Capitalei. Soferii care au plecat din Ploiesti au ajuns mai repede in Pipera, decat cei care au plecat din Pantelimon.

Desi pare incredibil, aceasta este realitatea traficului din Capitala Romaniei, in special in zona de nord. La o ora de varf parcurgi cativa kilometri la fel de repeed ca un conducator auto ce vine de la 50-60 de km departare.

Pentru a vedea cum se desfasoara traficul pe prima autostrada urbana din Romania ce a fost inaugurata vineri seara, un reporter libertatea a pronit luni din Ploiesti spre Bucuresi pe autostrada A3.

La ora 7:00 a pornit de la Gara de Sud din Ploiesti spre Barcanesti. La 07:06 a intrat pe A3 si in aproximativ 30 de minute a ajuns la marginea Bucurestiului insa nu a intrat pe Soseaua de Centura si a continuat spre Pipera. La ora 07:40 a ajuns in Pipera.

Luni dimineata foarte multi oameni care au plecat din Pantelimon, Obor, Colentina sau Pipera au ramas captivi in ambuteiaje formate din cauza semaforului de la intersectia cu noua strada.

„Am plecat la 7 si ceva de acasa. Am cativa kilometri pana la munca de parcurs, dar deja stau de o ora în traficul asta, ne miscam 10 metri, stam 5 minute. Am intarziat la munca, am cheltuit benzina, nervi, stres, e horror”, a spus unul dintre soferii care locuieste in cartierul Pantelimon si lucreaza in Pipera, la aproximativ 7 kilometri distanta de casa.

loading...

Cu putin timp inainte de ora 08:00 coloana de masini de pe Soseaua Petricani pe sensul Pipera pornea de la intersectia Doamna Ghica. Un tronson de aproape 2 km care in mod normal se parcurge in aproximativ 6 minute a fost parcurs acum in 30-40 de minute.

„Nici nu mai stiu de cand stau in coloana asta. Uitati, de cand stau am si avut timp sa cronometrez secventa semaforului, tine 50 de secunde culoarea verde pentru noi si peste 2 minute e rosu”, a spus un alt şofer, blocat in acelasi ambuteiaj.

La intersectia dintre A3 si Soseaua Petriscani sunt instalate semafoare care sunt dotate cu senzori care, teoretic, in functie de trafic stabilesc durata culorii  verde. Insa dimineata in zona de nord e aglomerat indeiferent de unde vi.

Pentru a fluidiza traficul ar trebui instalat in aceasta intersectie un sens giratoriu care sa permita un flux continuu al masinilor. Insa s-a renuntat momentan la aceasta solutie cel putin pana se vor incheia lucrarile de largire a soselei Fabrica de Glucoza. Ceea ce inseamna, conform autoritatilor, inca aproximativ un an si jumatate, timp in care cel mai probabil la orele de varf traficul in Pipera va fi sufocant.

loading...

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News