Inundatii in judetul Teleorman! Peste 150 de gospodarii, terenuri arabile si pasuni sunt sub apa! E calamitate!

By
loading...

In uma precipitatiilor abundente din ultimul timp, au aparut si inundatiile. Cotele raurilor au crescut foarte mult si se preconizeaza ca vor fi in continua ascendenta in urmatoarele zile.

Daca la Galati, Dunarea a depasita cota de inundatie, iar apa deja a ajuns pe faleza pietonala si in santierul naval, pompierii ISU au anuntat deja populatia ca exista posibilitatea sa fie efectuate evacuari daca nivelul apei va creste in urmatoarele zile.

Acelasi lucru se intampla si in Teleorman, unde peste  150 de locuinte, terenuri arabile si pasuni au fost afectate de inundatii.

“La aceasta ora, in judetul Teleorman situatia tinde sa revina la normal, apele fiind an retragere an majoritatea localitatilor afectate de inundaaii. Punctual mai sunt si probleme intalnite, cum ar fi cea de la lacul Suhaia, unde se lucreaza la consolidarea digului de vest. Lucrarile de consolidare si suprainaltare sunt gestionate de catre reprezentatii SGA Teleorman, in sprijinul acestora actionand si pompierii militari”, a declarat un reprezentant ISU Teleorman.

Conform unui raport al ISU Teleorman, in total la nivelul judetului sunt afectate 153 de curti, 50 de anexe, 30 de beciuri, 398 ha terenuri arabile, 437 ha pasuni, 180 ha paduri, 92 fantani şi 13 de poduri/podete.  Autoritatile precizeaza ca pentru orice problema pe care o au persoanele afectate de inundatii, sa apeleze numarul unic de urgenta 112. Datorita numarului mare de fantani din localitatile inundate, reprezentantii ISU interzic consumarea apei din acestea si ii indreapta pe oameni catre autoritatile locale, astfel prevenind riscul mare de imbolnavire.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News