Kale – un aliment minune sau un risc pentru sănătatea ta? Un nou studiu a scos la iveală adevărul

By
loading...

Dacă ești unul dintre marii iubitori de salate și consumi regulat varză kale trebuie să afli rezultatele unui nou studiu publicat de cercetătorii de la Institutul Linus Pauling al Universității Oregon.

Conform acestui studiu, dacă mănânci kale în cantități prea mari riști să îți pui în pericol sănătatea tiroidei.

Deși acest tip de varză conține substanțe cu proprietăți benefice pentru inimă și care te pot ajuta în lupta împotriva cancerului, kale conține și un compus care influențează sinteza hormonilor tiroidieni și ionii de triocianat, lucru care poate să ducă la apariția unui deficit de iod în organism, potrivit The Mercury News.

Iodul este elementul cheie cu ajutorul căruia se sintetizează hormonii tiroidieni.

Astfel, dacă consumi porții mari de varză kale crudă pentru a te menține sănătos, nu faci altceva decât să te supui riscului apariției problemelor hormonale.

De aici până la a avea probleme cu glicemia sau cu greutatea mai este un singur pas.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News