La prima vedere este o veste buna, dar se pare ca nu este asa! 24 de medicamente pentru care nu exista nicio alta varianta, s-ar putea sa dispara de pe piata!

By
loading...

O veste buna pentru majoritatea romanilor se pare ca nu este totodata si motiv de bucurie pentru mult timp avand in vedere consecintele: aproximativ 120 de tratamente ieftine s-ar putea sa dispara de pe piata. Vestea si mai proasta vine din partea unor producatori care afirma ca nu isi mai pot scoate nici macar investitia daca pretul acestora o sa scada cu 35%.

 

 

Ordinul care stabileste pretul final pentru pretul medicamentelor a fost dezbatut in urma cu 2 zile la Ministerul Sanatatii.

    „Am inițiat dezbaterea pentru a ajunge la o concluzie, totul pentru spre binele pacientului, am avut crize, discontinuități în aprovizionări, vrem să facem lucrurile astfel să nu mai avem astfel de probleme. La imunoglobulină am propus noi modificări, ordinul spune foarte clar vrem să facem prețuri la imunoglobulină ca și la vaccinuri, nu dorim să mai avem discontinuități”, spune Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

    Reactia lui Dan Zaharescu, Directorul Executiv al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente, nu a intarziat sa apara.

loading...

    „Nu trebuie uitat faptul că medicamentele sunt la preţ minim european, ori coborârea preţului cu 35% la care se adaugă o taxa clawback cu 20% și eroziunea dată de curs valutar și inflație, practic ajungem la o situație în care o bună parte a medicamentelor care sunt comercializate în România să nu mai fie sustenabilă din punct de vedere economic, producătorii să fie obligați să le retragă de pe piață. Vorbim despre aproximativ 120 de medicamente.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News