Mama a văzut ceva alb în gingiile copilului ei, a luat o pensetă și a început să scoată cu atenție, dar apoi a continuat să tragă! Când a văzut ce a găsit acolo a început să urle la el: „Sunt 32, cum ai putut să faci așa ceva!?”. Uite ce avea copilul în gingii

By
loading...

Sara Guidry este o mămică din Louisiana, SUA, care a postat un clip ciudat pe Youtube.

Ea s-a filmat în timp ce îi scotea copilului ei pe nume Kale, din gingii, cu penseta, nici mai mult nici mai puțin de 32 de UNGHII pe care el însuși și le rosese. În clip ni se arată doar cum a scos una singură, dar ea spune că a scos 32, ar trebui să o credem pe cuvânt după ce ne-a arătat o astfel de dovadă.

Sara a postat clipul atât pe Youtube, cât și pe Facebook, conform The Sun. Într-o singură zi clipul a fost deja vizionat de 36 de MILIOANE de ori. Sara mărturisește: ,,Kale ne-a ținut mereu pe muchie de cuțit. M-am uitat într-o zi la gingiile lui și am văzut ceva alb în ele. Am luat o pensetă și am scos-o. Arăta ca o unghie mare. Am continuat și am scos și mai multe, apoi mai căutat o altă zonă în gura lui, de acolo am scos alte 27”.

Mama mai spune și că Kale își rupe cu dinții unghiile și se joacă cu ele în gură, dar unghiile penetrează pielea și ajung într-un buzunar al acesteia situat între dinții de copil, și dinții permanenți. Dacă șicopilul tău face asta, acesta este un semnal de alarmă.

Iată imaginile:

De ce își roade unghiile un copil?

loading...

“Rosul unghiilor este un comportament repetitiv care are ca rezultat distrugerea propriilor unghii şi adesea a pielii din jurul unghiilor. Acest comportament este destul de comun mai ales la copii şi adolescenţi, dar în anumite situaţii este mai mult decât un obicei prost. Atunci când devine o activitate compulsivă ce conduce la autovătămare (sângerări, vânătăi, infecţii sau chiar daune permanente la degete), există un semn serios de întrebare privind sănătatea mentală şi funcţionarea psihologică a persoanei”, explică, pentru Adevărul, psihologul Ionuţ Ghiugan.

Sfaturi cum să-l dezobișnuiești pe copil să-și roadă unghiile

Ține-l ocupat. De obicei, copilul își mănâncă unghiile de plictiseală, atunci când nu are altceva de făcut. Încercați să-l țineți ocupat, cu diferite activități, mici jocuri, cărți. Chiar și atunci când sunteți pe drum sau în mașină, luați la voi o carte mai mică, o jucărie. Antrenați-l într-o povestire, întrebați-l cum a fost la grădiniță sau la școală, cum s-a jucat, ce mai fac prietenii lui, despre ultima vizită la bunici etc.

Uleiul de ghimbir. Atunci când nu reușești să-l convingi pe copil să renunțe la rosul unghiilor, îi poți pune puțin ulei de ghimbir pe unghii. Gustul amar al uleiului îl va dezobișnui rapid de acest obicei urât.

loading...

Gustări sănătoase, mereu la îndemână. O altă alternativă este de a avea mereu la îndemână gustări, pentru a le duce pe acestea în guriță, în locul unghiilor. Alege gustările sănătoase: felii de măr, fâșii de morcov etc.

Ține-i unghiile scurte. Pentru a nu-l mai tenta, ai grijă ca unghiile lui să fie mereu tăiate.

Este ușor să-l convingi pe copil să nu-și mai mănânce unghiile. Ai nevoie de răbdare și să fii constantă, iar familia – tatăl copilului, bunicii – să respecte aceste reguli la fel ca și tine.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News